Reviews


MIRANDA DAVIDS


FAIRTRADE PRODUCTSTYLING

IMG_0649
IMG_9358
IMG_4379

  

Hierbij onze reactie op de gisteravond gehouden training styling. Ik heb diverse deelnemers vandaag gesproken. Unaniem waren ze van mening dat dit een uitstekende avond is geworden. Je hebt veel zaken aangedragen die vervolgens besproken zijn en waaruit een nieuwe strategie is gekomen voor presenteren en etaleren. Ook is er door jou de juiste, positieve sfeer geschapen waarbij onze medewerkers ook echt dingen bespraken en van je hebben aangenomen. Je kunt deze informatie als referentie beschouwen en ik wijs erop dat jij geen vraag gesteld hebt om deze mail te schrijven. Wij kunnen jou als trainer winkelstyling dan ook van harte aanbevelen bij andere Wereldwinkels. Nogmaals bedankt!

 

Men was enthousiast over de training en zeker het praktische karakter ervan! Meteen aan de slag met de etalage en de stellingen. ‘s Middags was direct van de klanten een positieve reactie op de etalage. Ik heb gevraagd om steekwoorden om de training styling te typeren. Het volgende is opgemerkt: rust, ruimte, eenvoud, vormen, kleuren, materialen, opbouw, jaargetijden, leerzaam en positief. De hand-out is duidelijk. Men vond je heel enthousiast met kennis van zaken!

 

Wij zijn erg tevreden over jouw aanpak - heel praktisch en met overtuigende argumenten. Het is in onze winkel qua indeling, etalage en presentatie echt beter/mooier/aantrekkelijker geworden. Dat moeten we nu zien vast te houden en daar durf ik met de huidige medewerkersters wel op te vertrouwen. En natuurlijk zijn we benieuwd naar de reacties van klanten en collega's!

 

Hier een compilatie uit de mails van alle 5 Etaleurs die hebben deelgenomen aan de training styling en waar ikzelf volledig achter sta. Een leerzame ochtend met goede inspirerende ideeen. Prettig om de winkel door iemand te laten beoordelen met de frisse blik van een ervaren Stylist. Rigoreuze veranderingen die een overzichtelijke winkel hebben opgeleverd met meer rust en ruimte. En dat door een spontane vrouw met kennis van zaken en prettig in de communicatie. Graag nog een keer na de restyling van onze winkel. Tot een volgende keer!

  

Unaniem waren we met deze zeer grote groep verrast dat je met relatief kleine veranderingen zoveel effect kunt sorteren. Miranda heeft nog wat extra tips (zie ook de hand-out):

· Eén is geen

· Massa is kassa

· Rem op de kussens (qua inkoop voor dit moment in onze winkel)

· Wat zijn mijn pareltjes? Wat loopt goed/wordt goed verkocht?

Het was een grote groep met 10 personen. Ook voor ons was dat even wennen, maar uiteindelijk deed ieder “haar eigen ding” en was het resultaat verrassend goed.

 

Mede namens de andere cursisten wil ik je nogmaals bedanken voor de prettige en leerzame cursus die je gisteren bij ons hebt gegeven. Je hebt ons meerdere goede tips aan de hand gedaan. Mogelijk kunnen we in de toekomst nog vaker van je diensten gebruik maken.

 

Wij vonden de training heel nuttig en nu ik je cursusboek gelezen heb, kan ik je zeggen dat ik er vele handige tips in heb teruggevonden die we tijdens de cursus in de praktijk hebben gebracht. Verder was het wel een cursus waar ik even van bij moest komen en moest laten bezinken voordat ik er iets over kon zeggen; het tempo van de cursus lag hoog, maar dat deed aan de kwaliteit niets af! De winkel ziet er mooi en overzichtelijk uit en volgens mij stijgen de verkopen nu al, maar dat moeten de cijfers natuurlijk nog uitwijzen eind van deze maand.

 

 

Miranda is een enthousiast en deskundig persoon. Ik vond dat Miranda helder en duidelijk aangaf wat verbeterd kan worden, plus goede en duidelijke tips. Wat mij betreft een zinvolle en leerzame ochtend. Leuk, Miranda gaf complimenten en ze reikte nieuwe ideeën aan. Zo krijg je weer wat andere inzichten. De ochtend was zeker zinvol. Miranda heeft het duidelijk en vol enthousiasme overgebracht. Het was fijn van haar te horen dat we al op de goede weg zijn! Goed om de verbeterpunten meteen in de praktijk te brengen. Miranda kon op een enthousiaste manier de etaleurs motiveren. Het was een geslaagde ochtend!

 

Hieronder de evaluatie van de twee inkopers:

1. Ik wist niet wat te verwachten, daarom was het voor mij verrassend en zeker de    moeite waard.

2. Er zijn zeker dingen die nieuw voor mij waren en die we in onze winkel kunnen    toepassen.

3. Miranda was ter zake kundig, ook doordat ze zelf als winkelleider voor wereldwinkels heeft gewerkt en zich daardoor goed kon inleven in onze situatie.

4. Er werd goed gereageerd op opmerkingen of vragen van onze kant.

5. Verbeterpunten, ik zou er geen weten.

6. Ten aanzien van de inkoop hebben we goede adviezen gekregen!

 

Ik heb zeker inspiratie opgedaan tijdens de training over hoe de winkel moet stylen. Kijken hoe je als klant in een winkel binnen zou komen.... waar let je op? Wat zie je door de ogen van de klant!! De sfeer was gezellig, leuk en goed, hoe zij vertelde...gewoon met leuke voorbeelden.

Miranda wist veel, leuk om te horen en ook spannend om zo de winkel om te gooien, het was voor mij helemaal even wennen, de producten (de merken etc.) die er stonden die ken ik nog niet, maar dat komt later wel. Je kon Miranda alles vragen! Het was het een zeer geslaagde morgen! Gezellig en heel veel opgestoken, bedankt!


Ik wil je namens alle dames hartelijk bedanken voor de training van vanochtend. Steekwoorden van de dames waren leerzaam, inspirerend en vernieuwend. Dat zegt genoeg denk ik zo. En ook het verzoek dit nog eens te herhalen betekend dat ze het een nuttige ochtend vonden. Ik ben ook blij met je feed-back. We hebben een nogal roerige tijd achter de rug qua etalage-groep. Daarom was ik extra blij te horen dat het er goed uit zag. Less is more. We zullen in de toekomst zeker aan je denken wanneer we nog eens een opfrissing willen qua winkel-inrichting. Het ziet er goed uit! Nogmaals dank voor je inzet en tot ziens.

 

Namens de Wereldwinkel wil ik je bedanken voor de training welke je met zoveel enthousiasme hebt gegeven. Met name het inrichten van de etalage maakte indruk!  De hands out was welkom, dit is tevens een mooi naslagwerk en komt zeker van pas. Jouw idee om kunstwerken in bijvoorbeeld een arthotheek te plaatsen heb ik doorgegeven aan ons bestuur. Je opmerking om artikelkeuzes, bijvoorbeeld servies, te verbreden heb ik tot mij genomen. Wij hopen dat je nog een keer onze mooie winkel komt bekijken. Je zult zeker je adviezen terugvinden. We vonden het een leerzame ochtend! 


De medewerkers (nieuwe inkopers/etaleurs) van de Wereldwinkel hebben van Miranda een training gehad op locatie. Als een frisse wervelwind is Miranda door onze winkel gegaan en heeft ons onder andere laten zien dat met verandering van opstelling het een andere winkel wordt. Ruimer en overzichtelijker. Vooral de geordende hoek van de sieraden en sjaals komen zo veel beter tot hun recht. Ook een verbetering is dat de etaleer-tafels vrijwel tegen de winkelruit zijn geplaatst met een speelse "look". Nu zijn de producten in de etalage duidelijk zichtbaar, wat voorheen, vanwege de weerspiegeling van het raam, weleens als een tekortkoming werd opgemerkt. Ons grootste winstpunt van de cursus is wel dat we nu meer zullen gaan spelen met diverse opstellingen. Voor ons allen een zeer geslaagde cursus en zeker door zijn "cursus op locatie".